MEER LEZEN

Systemisch werk / Opstelling

We zijn allemaal onderdeel van verschillende systemen. De familie, de schoolklas, de afdeling, de sportclub en het bedrijf zijn er voorbeelden van.

Niet alleen het gezin waar we uitkomen is een duidelijk systeem, maar ook de familie met alle generaties ervoor.

Het werken met familie- en organisatieopstellingen komt voort uit het systemisch werken van Bert Hellinger. Hij heeft als voormalige duitse missionaris vanuit onder andere de psychoanalyse, primal scream therapy, gestalt- en transactionele analyse het systemisch werk vorm gegeven.

Systemisch werken kan één op één met de coach waarbij gebruik kan worden gemaakt van voorwerpen die betrokken personen of zaken vertegenwoordigen. Het kan ook in een groep waarbij deelnemers gevraagd kan worden zich op te stellen om betrokken personen en/of zaken te representeren die verbonden zijn met de vraag die een deelnemer heeft neergelegd bij de opsteller/coach. In het tableau vivant dat zo ontstaat, begeleid de opsteller de deelnemers door de patronen die het systeem op dat moment laat zien.

Opstellen beperkt zich niet tot personen. Ook bijvoorbeeld een ziekte of emotie kun je opstellen .

Iedereen heeft recht op zijn plek en iedereen hoort erbij. Een systeem wil graag in balans zijn, een evenwicht ervaren. Wanneer een systeem uit balans raakt, kunnen verstrikkingen hun weerslag hebben op alle leden van het systeem. Door systemisch te coachen of door op te stellen, kan er aan deze verstrikkingen gewerkt worden op een dieper niveau. Dit geeft inzicht, rust, begrip en een opening naar de toekomst.

Mocht je meer over systemisch werk willen lezen, vraag gerust naar de aan te bevelen boeken.