MEER LEZEN

Tijdlijntherapie

Wanneer je je voorstelt dat alles wat er in jouw leven is gebeurd en gaat gebeuren als kralen aan een ketting zitten, dan heb je jouw tijdlijn.

Aan al die kralen zitten emoties gekoppeld. Fijne, minder prettige, neutrale en geweldige.

Wanneer een minder prettige emotie jou in de weg zit, kan het zijn dat de emmer die bij deze emotie hoort overvol is. Mogelijk ben je extreem boos of verdrietig. Je hoeft niet te weten waar dit vandaan komt. Tijdens de tijdlijntherapiesessie kunnen we deze emmer leeggooien. Als je een volgende keer boos of verdrietig bent, is het geen optelsom meer van voorvallen uit het verleden, maar gaat het alleen nog over de
nieuwe gebeurtenis.

Naast het legen van emmers met minder prettige zaken, kun je met tijdlijntherapie juist de positieve zaken van vroeger naar boven halen, extra uitvergroten en versterken. Zo zijn ze beschikbaar voor de toekomst en kun je daar je voordeel mee doen.

Door middel van tijdlijntherapie kun je de doelen die je stelt zo tastbaar maken alsof het herinneringen zijn. Het voelt dan als vanzelfsprekend dat je bereid bent om de stappen te nemen die nodig zijn om jouw doelen te verwezenlijken.